Qui som

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya està formada per més de 300 colles, distribuïdes en 41 comarques del Principat, les Illes Balears i la Catalunya Nord.

 

El Ball de Diables és una de les representacions festives més antigues de cultura popular i tradicional catalana amb referències escrites l'any 1150 al Principat i el 1512 al País Valencià. La síntesis del Ball de Diables és una representació teatral de la lluita del Bé contra el Mal amb el Ball de Sant Miquel com a principal representació. El seu context escènic també va ser utilitzat, principalment per les festes del Corpus, a les processons eclesiàstiques com a acompanyament per donar un aspecte més cerimoniós. A la fi, els diables desfilaven capdavanters a la comitiva per obrir pas a les processons, festes de carnaval, etc. Finalment, a partir de la dècada dels anys vuitanta, amb els correfocs l'element festiu experimenta una gran popularitat amb la creació de noves colles, fora de la zona tradicional del Ball de Diables estenent-se per tots els racons dels Països Catalans.

 

Actualment, els diables, amb la seva participació en les cercaviles, en les processons i en els correfocs s'han convertit en una part essencial de les festes majors de molts pobles i ciutats, amb més de 1.500 actes de foc anuals.

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat