Ball de diables i drac de Montornès del Vallès

Va ser el febrer de l’any 1985, per Carnaval,  quan vam aparèixer per primera vegada la segona i actual colla, la primera ho van fer per festa major de l’any 1981 i varen plegar l’any 1984.


El 1988, durant el pregó, vam fer la primera “Cremada de l’Ajuntament”. Això va donar un canvi important a l’ensopit i minoritari pregó, que des d’aleshores ha estat i és un dels actes més importants de la festa.

 

El 1994 participem al 7è Aplec Internacional de la Sardana i mostra de grups folklòrics a Marsella (França). Per la festa major  apareix en Ceballot, el drac de Montornès.

 

L’any 1995 apareix en Banyetes, el gegantó vestit de Diable, que és cedit a la colla de Gegantes de Montornès, per festa major presentem el “Ball de diables” amb coreografia nostra i música de l’Enric Montsant. Serà per Sant Sadurní del mateix any que neix la Colla Infantil dels Diables de Montornès.

L’any 1995, a més, s’inicia un intercanvi cultural diabòlic amb la colla de dimonis de Massalfassar de l’horta nord al país Valencià, que ens porta a trobar-nos cada 5 anys al correfoc de les respectives colles.

L’any 2009, en motiu del quinzè aniversari d’en Ceballot, va néixer el Drac Petit que és portat per la colla Infantil

 

El Ball segueix el model tradicional penedesenc i, per tant, en els correfocs hi trobem els diables juntament amb les figures de Llucifer i Diablessa amb els seus ceptrots. L'acompanyament musical són tabals tradicionals de fusta, corda i pell; i puntualment amb gralles quan surt en Ceballot.

 

En tots aquests anys la colla a viatjat arreu de Catalunya, per Espanya i Europa, són destacables Marsella (França) 1994 i 1996, Ceret i Tolosa de Llenguadoc (França) 1997, Lausana (Suïssa) 1999, L’Alguer – Sardenya (Itàlia) 2000, Narbona (França) 2001, Sevilla (Espanya) 2005, Frankfurt (Alemanya) 2007, Tallinn (Estònia) 2008, Orce – Granada (Espanya) 2014

Correu electrònic: diablesdemontornes@gmail.com

Web: http://dracidiablesdemontornes.cat/

Adreça: Avinguda Mogent, nº2 , Casal de Cultura

Codi postal:08170

Població:Montornès del Vallès

Telèfon:Coral Gascón 627.746.443 (Presidenta)

Xarxes socials

Facebook Instagram

Facebook

Instagram

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat