Associació Ball Diables Ràpita


 

 

L’estiu de 1981 fou quan un grup de joves de La Ràpita, que assistiren com a espectadors a una trobada de diables que s’organitzà al Penedès, s’engrescaren per a formar un Ball de Diables al seu poble. Aquests joves, motivats també per la situació d'inquietud cultural que llavors es vivia a la població, convocaren a altres nois i noies i es proposaren tirar endavant la iniciativa d'aquest Ball i actuar per la Festa Major d'Agost .

Després d'aquella primera actuació de l'Agost de 1981, les sortides del Ball de Diables de la Ràpita han sigut nombroses, (Sant Marçal, Els Monjos, Sant Cugat Sesgarrigues, Les Gunyoles, Sant Pere Molanta, Sant Martí Sarroca, Bellvei del Penedès, Llorenç del Penedès, El Vendrell, Cervera, Terrassa, Sitges, Vilafranca, ...). Com a Ball de Diables forjat en una Trobada nacional, també ha estat present en aquest tipus de manifestació folklòrica en la majoria d’ocasions en què s'han celebrat (Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Quintí de Mediona, Les Borges del Camp, Barcelona, Lleida, Vila-seca, ...).

Una de les idees que han caracteritzat la filosofia d'aquest ball a la població, ha estat sempre el màxim respecte pel tradicionalisme d'aquesta manifestació cultural, motiu pel qual ha volgut mantenir els personatges i elements característics, sense voler introduir elements poc adients que poguessin donar una visió errònia del que ha de ser, des d'un punt de vista seriós, un Ball de Diables.

Correu electrònic: balldiablesrapita@gmail.com

Web: www.balldiablesrapita.com

Adreça: Av. Penedés num.70

Codi postal:08730

Població:La Ràpita

Telèfon:687.743.558 (Armand Coca)

Xarxes socials

Facebook

Facebook

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat