Formació

FORMACIÓ DELS GRUPS DE CONCUMIDORS RECONEGUTS COM A EXPERTS:

La Directiva 2013/29/UE del Parlament Europeu i del Consell de 12 de juny, sobre la harmonització de les legislacions dels Estats membres en matèria de comercialització d’articles pirotècnics (versió refosa de la Directiva 2007/23/CE, de 23 de maig, del Parlament europeu i del Consell sobre la posada al mercat d’articles pirotècnics) ha suposat la transposició per part de l’Estat Espanyol  amb el Real Decret 989/2015 de 30 d’octubre, que aprova el reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria i regula en la seva Instrucció Tècnica Complementaria número 18 (ITC-18) l’ús d’articles pirotècnics per Grups de Consumidors Reconeguts com Experts (RGCRE i CRE) en manifestacions festives, religioses, culturals i tradicionals organitzades per col·lectivitats, persones jurídiques, ajuntaments, associacions o entitats jurídiques i altres.

En aquesta ITC-18, preveu dos tipus de formació obligatòries pels membres dels grups de foc:

 

RESPONSABLES DE GRUPS DE CONSUMIDORS RECONEGUTS COM A EXPERTS (RGCRE):

Aquest tipus de formació, esta destinada als responsables del grup (cap de colla, president, etc.) que permet exercí com a responsable del grup i ser subministrat de materials pirotècnics pels fabricants, etc.

Aquesta formació esta repartida amb 10h virtuals en l’espai web del departament de cultura RGCRE formació i acreditació i 10 h en una jornada presencial organitzada pel departament de cultura amb les federacions del món del foc.

 

  1. REQUISISTS PER REALITZAR ELS CURSOS:

Poden realitzar el curs, qualsevol membre d’una associació jurídica i que l’ús dels materials pirotècnics que realitzi la seva associació, és contempli en la resolucióCLT/1502/2016, de 10 de juny, de reconeixement del caràcter religiós, cultural o tradicional de les manifestacions festives amb ús d'artificis de pirotècnia que se celebren a Catalunya.

  

  1. CONVOCATORIES DELS CURSOS PRESENCIALS:

Normalment és realitzen dos cursos anuals i és publiquen a la plana web o mitjançant correu electrònic.

 

  1. INSCRIPCIÓ A UN CURS RGCRE:

Un cop realitzada la convocatòria d’un curs, s’ha de enviar a la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, mitjançant correu electrònic a junta@diables.cat el document de sol·licitud amb totes les dades complimentades de l’associació i dels membres proposat. Un cop formalitzades les inscripcions, és rep confirmació amb les instruccions del curs, horaris, llocs, etc.

 

Tots els cursos RGCRE, son gratuïts. Un cop la federació rep les titulacions per part de la Delegació del Govern, els envia als interessats per correu electrònic i els originals son entregats durant les diferents assemblees generals.

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat