Ball de Diables del Pla del Penedès


Aquesta manifestació folklòrica fortament arrelada a les terres penedesenques i del Garraf va tenir la seva formació al Pla durant l'estiu de l'any 1977. En els seus inicis el Ball de Diables el formaven una quinzena de nois, més tard se n'hi afegirien més. Cal destacar els element genuïns de tot ball d'aquet tipus, o sia , el Diable Major, La Diablessa, l'Angel i els timbalers.

El ball de diables del Pla va ser present a les quatre primeres trobades de colles realitzades a l'Arboç, Vilanova i la Geltru, Sitges i Sant Quinti de Mediona. Aquestes trobades de colles es realitzaven per Sant Joan, el 24 de Juny. La primera esdevingué el 1981.

Aquest Ball de Diables va ser present en diverses festes d'indrets de la nostra comarca i en d'altres poblacions com Barcelona, Esparreguera i Viladecans.

Pioners en la demostració de foc a càrrec del Diable Major, l'any 1982 aquest va fer una encesa de 96 carretilles de un sol cop durant la nostra Festa Major.

La Colla va acabar deseparaixent a mitjans dels 90, on els ultims anys, va perdre la cohesió com a entitat pròpia i definida com a ball folklòric, tan sols es realitzaven demostracions esporàdiques en cercaviles per la Festa Major i d'altres festes populars

La Colla de Diables, actualment Ball de Diables del Pla del Penedès, va ser recuperada el 2007, recuperant antigues representacions com el Ball Parlat (Temptació de Sant Abdó i Sant Senèn) i algunes de noves com els Versots. Actualment està formada per una trentena de membres.

Correu electrònic: balldediablespladelpenedes@hotmail.com i rai_schranz_135@hotmail.com

Adreça: C/Sant Jordi Nº 3

Codi postal:08733

Població:El Pla del Penedès

Telèfon:Rai 659 49 91 61

Xarxes socials

Facebook Instagram

Facebook

Instagram

Més vídeos

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat