Ball de Diables Sexes Foc

LA NOSTRA HISTORIA
La nostra història, comença l'any 1990, arran d'una iniciativa sorgida del grup de joves Peluts i Pelats de Sant Cugat Sesgarrigues.
Des d'un bon principi, teniem clar el que voliem: buscar un equilibri entre la tradició que representa la integració dintre d'una colla de diables i per altre banda, la innovació que creiem que faltava en aquest camp. És per això, que vam triar un nom propi i molt peculiar: SEXES FOC, el mot Sexes pel fet d'estar constituït per mascles i femelles, i Foc perquè com ja és sabut, els diables i el foc sempre han estat units.
Ens calia una indumentària, vam voler que aquesta fos pqculiar, que aglutinés l'esperit del diable, amb el negre de la foscor, la tenebra i el vermell de la sang, sang de vida, sang de foc. Vam suprimir la cua i afegírem una tercera banya per donar un punt de diferenciació envers les altres colles; és la banya del mig, és la banya del xese, és la nostra banya.
Ens calia un emblema, una personificació, un anagrama que juntament amb el nom representés el nostre grup, i fou la imatge d'un diable calçat amb els dos símbols del sexes, el que vam escollit per fer aquesta tasca.
Tanmateix, hem fet una petita referència a la comarca del Penedès, aprofitant pel carretó dels petards, una bota de celler delícadament decorada.
I com no, també ens calia un potent equip de percussió que fes escàndol i que anunciés amb força aldarull la nostra presència. Aquesta feina, va ser adjudicada a una complerta formació de tabals i caixes que, incansables, acompanyaven als diables d'ençà de la nostra primera actuació.
Conscients que jugàvem amb foc i que teniem una nul·la experiència en l'encesa del material pirotècnic, ens va, conscienciar d'eliminar del nostre vocabulari les parauler por i valentia, canviant-les pels mots respecte i prudència i amb aquesta màxima, ens batej`srem per primera vegada a la Festa del barri de Puisigró de l'any 1990.

 Quatre anys més tard ( 1994), la colla va augmentar considerablement, gràcies a la incorporació de la Penya Buggys del poble, colla de joves de menys edat que els Peluts i Pelats, però amb qui sempre hi havia hagut molt bona relació.
Aquest increment de la colla amb més d'una vintena de membres, ens va permetre plantejar-nps noves iniciatives, per tal de donar més diversitat al grup i també, tirar endavant un dels nostres projectes que sempre ens havia entusiasmat: la creació d'una bèstia de foc.
És una de les bèsties de foc més admirades a les trobades que es fan arreu de Catalunya, i ens ha permès donar al grup més sortides i un reconeixement encara més gran de la nostra entitat.
La seva forma definitiva, és deu tant als nostres primitius dissenys, com sobretot, a l'experiència i al bon treball d'artesania del reconegut artísta vilafranquí Amadeu Ferrer.
l'estructura de la nostra bèstia la formen dues parts complementàries. Un cap de diable gros amb tres banyes, unes arrecades amb forma dels símbols sexuals masculí i femení, com no podia ser d'altre manera. Té cara de pocs amics i un cos de cuca fera de 6 metres de llargada i 30 punts de foc.
l'estrena oficial va ser durant l'espectacle píromusical de l'any 1994, espectacle que ja és tradicional a la nostra Festa Major.
només li faltava un nom, i vam triar-ne un que lligava a la perfecció : SEXOT.

Com que al nostre municipi, hi ha una gran afició, vam crear els Petits Sexes Foc. És la nostra cantera, que l'anem reovant anualment, per tal d'adequar l'edat dels seus integrants. L'edat dels petits està compresa entre els 5 anys i els 12 anys. 

Les nostres actuacions més destacades, han estat sempre, l'últim divendres del mes de Juliol, dins la Festa Major del nostre poble, Sant Cugat Sesgarrigues. Aprofitem aquesta oportunitat per desenvolupar tota la nostar força amb música, tant en directe com enregistrada, danses i molt de foc per diferents places i carrers.
Una altraactuació destacada és a Santa eulàlia de Riuprimer, a la comarca d'Osona. La fortuna ens va portar l'any 1990 aquest entrenyable poble, on hi estem molt vinculats.
Tampoc hem faltat mai a les deferents trobades de diables i bestiari de foc, sense oblidar altres tan especials com les festes de la Mercè a Barcelona, Santa Tecla a Tarragona, el Saucejo a Sevilla i les festes de l'Exposició Universal de Lisboa a l'any 1998. 

Correu electrònic: sexesfoc@gmail.com

Web: http://sexesfoc.blogspot.com.es/

Adreça: Nostra Dona de Montserrat, 3

Codi postal:08798

Població:Sant Cugat Sesgarrigues

Telèfon:633160067

Xarxes socials

Facebook Instagram

Facebook

Instagram

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat