Diables d'Igualada

EL 1995, el mateix grup de gent què va recuperar el drac de la ciutat, va creura oportù recuperar la colla de diables. Era un grup compromès amb la cultura tradicional i popular, d'aquesta manera van recuperar una vella tradició amb molta història a la ciutat d'Igualada.La colla ha anat creixent fins arribar als temps actuals. En l'actualitat és una de les colles més fortes de la ciutat amb gairebé un centenar de persones que en formen part.

Al llarg dels anys la colla de diables ha anat apostan per per un estil més tradicional i d'aquesta manera s'han pogut recuperar alguns elements tradicionals, com poden ser els vestits de Llucifer i Diablessa, en aquell moment es va decidir, entre altres propostes, acceptar la presentada per l'igualadina Roser Rubí. El colors escollits, vermell i negre, així com el disseny i el vestuari de la diablessa foren inspirats en les fotografies del arxiu històric, tambè s'ha recuperat el tradicional Ball de Diables representat cada dissabte de Festa Major.

L'any 1998 es va constituir el grup de tabalers dels Diables d'Igualada per tal què poguèssin  acompanyar musicalment als diables durant les seves actuacions, a més a més de ser una part important del Ball de Diables de Festa Major. La primera actuació fou l'any 1998 per la Festa Major.

En el 2007 es va constituir el grup de grallers dels Diables d'Igualada per tal d'incorporar al Drac d'Igualada d' un ball propi, i d'aquesta manera poder acompanyar musicalment al bestiari de foc (drac i vibria) de la ciutat en correfocs i cercaviles. La primera actuació en públic va ser per la Festa Major del mateix any.

Correu electrònic: diablesdigualada@gmail.com

Adreça: carrer sant Bartomeu, 6, 3r

Codi postal:08700

Població:Igualada

Telèfon:Fredi Marimon (696.29.25.12)

Xarxes socials

Facebook Instagram

Facebook

Instagram

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat