Zona privada
<< FEBRER 2017 >>
DllDiDmDjDvDsDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Actes de les colles

Actes generals

Data actualGuia de Colles
Cercar colles:

Ball de Diables de Ribes

Ball de diables de Ribes


 

Ball de Diables de Sabadell


 

Ball de diables de Sant Quintí de Mediona

La primera notícia del Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona que es té oficialment data de l'any 1853, però es creu que és molt més antic.

Les característiques del Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona són la seva continuïtat ininterrompuda des de fa moltíssims anys; els versos o versots, que fa cada diable i que són rodolins amb una cantarella molt característica, i el vestuari, que és el mateix de fa més de 150 anys, tot i que, a causa de les cremades i del pas del temps, se n'han fet renovacions que han conservat el model original.

L'acte sacramental del Ball de Diables de Sant Quintí el representen 14 diables, distribuïts de la manera següent: el Llucifer, la Diablessa, un àngel, Sant Miquel, 8 diables i dos timbalers. A més, acompanyen el ball dos diables que reparteixen carretilles, dos que encenen i un o dos que porten el carretó. L'acte sacramental, també anomenat "típic", és d'origen desconegut i està escrit en català antic i llatí, tot i que degut a la dictadura es va passar a fer en castellà. Actualment un cop acabada la dictadura ha anat recuperant el seu format original en català.


 

Ball de Diables de Sitges "Colla Vella"


 

Ball de Diables de Sitges colla Agrupació de Balls Populars

El Ball de Diables de l'Agrupació va ser creat l'any 1981 i forma part del Ball de Diables de Sitges que té una història més que centenària.


 

Ball de Diables de St. Jaume dels Domenys

BALL DE DIABLES DE SANT JAUME DELS DOMENYS
DRAC DE SANT JAUME DELS DOMENYS
BALL DE DIABLES INFANTILS DE SANT JAUME DELS DOMENYS


 

Ball de Diables de Torredembarra


 

Ball de Diables de Valls ( Fundació privada Unió Anelles de la Flama )

Una mica d'història:
El Ball de Diables va ser recuperat l’any 1985 i en el seu origen prové dels balls parlats de l’Edat Mitjana. En aquestes escenes els diables lluitaven amb l’arcàngel Sant Miquel qui sempre els acabava guanyant. Aquest retaule continua vigent durant les festes de Santa Úrsula, patrona de Valls, quan, després del parlament dels diables, baixa l’arcàngel des de dalt de l’Ajuntament de la Ciutat.
El Ball està compost per 15 o 20 diables amb Llúcifer al capdavant. També els acompanya un individu vestit de dona que rep el nom de Diablessa i un ésser vestit de negre al que s’anomena Abanderat. Llúcifer és el diable més gran de tots i per això li pertoca una massa de importants dimensions amb diversos punts de foc. Els diables dansen al ritme dels timbals i en certs moments deliten el públic amb figures concretes.


 

Ball de Diables de Vila-Seca


 

Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú


 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10